FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka Sri Lanka etnisk konflikt Sri Lanka Tsunami Sri Lanka Inparuddy India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sri Lanka >  Ingen grunn til feiring
Srilankisk nyttår

Ingen grunn til feiring

Rett etter påske feiret både buddhister og hinduer på Sri Lanka nyttår. Regjeringen proklamerte to dagers våpenhvile i krigsområdet på nordøstkysten, men forholdene der er nå så ille at det ikke var noen grunn til feiring.
20.04.2009
Ellen Bjølseth

På nyttårsdagen ble folk vekket av skyting. Ingen feiret dagen, men imens står barn i lange køer for å få utdelt et sårt tiltrengt måltid i leirene for tamiler som er sluppet ut av krigsområdet. Sykehuset, eller sykestuen, som fortsatt er operativ inne i krigsområdet, mottok 43 sårede sivilpersoner. Mange var truffet av geværkuler.

Barn står i kø for å få mat i en av leirene som er opprettet i Vanni-området.
Det er lange køer for barn som skal ha mat.
Røde Kors-båten er eneste forbindelseslinje til krigsområdet
Røde Kors-båten er eneste forbindelseslinje til krigsområdet

Røde Kors-båten, som er den eneste forbindelseslinjen til krigsområdet, ankom og fikk fraktet ut over 480 pasienter. Det er nå mindre enn 20 km2 som kontrolleres av tamilgeriljaen, LTTE. Det dreier seg om en smal landtunge på østkysten. Her er sivilbefolkningen og tamiltigrene trengt sammen. Ingen vet hvor mange det kan dreie seg om. Anslagene varierer mellom 70 000 og 150 000 sivilpersoner.

I likhet med andre humanitære organisasjoner står FORUT klar til å ta seg av befolkningen, men ingen slipper inn i selve krigsområdet. De som har klart å rømme, blir plassert i flyktningleirer, der organisasjonene deltar i den humanitære innsatsen. 

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD