FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Share this:

Ingen enslige mindreårige i FORUTs mottak

Ringsaker mottak for asylsøkere har sagt farvel til alle sine enslige, mindreårige beboere. Etter vedtak fra Utlendingsdirektoratet (UDI) er barneavdelingen nedlagt og plassene gjort om til ordinære mottaksplasser.
Nedgangen i antall asylsøkere til Norge gjelder også barn under 18 år som kommer hit til landet uten foresatte. Denne gruppen asylsøkere får et spesielt tilbud i egne avdelinger for enslige mindreårige, såkalte EM-avdelinger. I motsetning til ved ordinære mottak er EM-avdelingene bemannet døgnet rundt, og blant de ansatte har det vært folk med spesiell barnefaglig kompetanse.

Nå slutter vi!:
Ved mottaket på Ringsaker er denne avdelingen nå nedlagt. Torsdag 31. mars var alle de unge utflyttet, og personalet tok farvel med hverandre og med arbeidsgiveren, FORUT, under en lunsj på Hamar. Femten personer mistet jobben, men heldigvis har de fleste av dem sikret seg nye jobber å gå til.

Det har vært en krevende oppgave å drive en EM-avdeling, men for de ansatte der har det også vært en rik tid som har gitt mye igjen. Ungdommene har hatt med seg mye tungt, men samhold og utfordringer i mottaket har bidratt til å holde humøret oppe. - Vi har lært enormt mye av dem, sier de ansatte, som nå forlater mottaket med en god porsjon vedmod.

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD