FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2009 >  India vil evakuere sivile
Sri Lanka

India vil evakuere sivile

India har sagt seg rede til å hjelpe til med å evakuere sivile som er fanget i krigssonen nord på Sri Lanka.
19.02.2009

FN, Røde Kors, FORUT og andre hjelpeorganisasjoner er dypt bekymret for situasjonen for sivilbefolkningen som er innesperret i det som er igjen av LTTE-kontrollert område nordøst på Sri Lanka. India har nå sagt seg villig til å bistå i evakueringsarbeidet sammen med regjeringsstyrkene og Røde Kors . En talsmann for regjeringen har sagt takk til tilbudet "under forutsetning av at det skjer innenfor de rammer som alt eksisterer."

Skadede og syke venter på evakuering
Skadede og syke venter på evakuering
Hjelpearbeider melder om alvorlig matmangel i krigsområdet. Selv om det nå er en båt underveis med friske forsyninger, er det helt utilstrekkelig.

I forrige uke anklaget FN tamilgeriljaen for å skyte på sivile som forsøkte å flykte ut av krigssonen. Dette hevdes også fra regjeringshold, men LTTE benekter det på det sterkeste og hevder at sivilbefolkningen søker beskyttelse hos geriljaen mot artilleriangrep fra regjeringsstyrkene. Ingen uavhengige journalister slipper inn i konfliktområdet, så det er ikke mulig å få bekreftet sannhetsgehalten i påstandene.

 

Terapi til barn

FORUT har allerede satt i gang med behandling av barn i de nyopprettede leirene for å hjelpe dem med å bearbeide de voldsomme inntrykkene de har blitt utsatt for. Mange FORUT-ansatte har god kompetanse i traumebehandling, og barn har alltid hatt førsteprioritet i akuttinnsats fra FORUT. Barn sto i første rekke også etter tsunamien og fikk spesiell oppmerksomhet for å redusere de psykiske skadevirkningene. Mer om dette senere.

 

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD