www.add-resources.org

Home > Kampanjer >  1600 barnehager er med!
Ny deltakerrekord

1600 barnehager er med!

Vi har i dag passert 1600 påmeldinger til FORUTs barneaksjon "Indrani og Drømmeskolen". Mer enn 80 000 barn vil i høst delta i aksjonen og lære om hvordan barn lever i slummen i India.
10.11.2010
Ellen Bjølseth

Stor aktivitet på FORUT-kontoret bekrefter at barneaksjonen er en suksess. Etter sommerferien var lagrene stuvende fulle med spennende materiell og varer. Til og med gangarealer og resepsjonområdet ble tatt i bruk for få plass til alt. Nå er det bare noen få hyller som rommer restlagrene.

Meldinger fra barnehager og skoler som er i gang med aksjonen begynner å tikke inn, og i tillegg til utsendt materiell og veiledning er det mye kreativitet og oppfinnsomhet som får det til å svinge når foreldre og andre inviteres til ulike arrangementer.

Fem år gamle Indrani fra slummen i Bangalore, en av Indias største byer, er hovedpersonen denne gangen. Selv om hun materielt sett lever et liv som er totalt annerledes enn for barn i Norge, er Indrani en blid, tillitsfull og glad jente som elsker å danse. Hun drømmer om å begynne på skolen neste år, men trives foreløpig i barnehagen som FORUTs samarbeidsorganisasjon, APSA, driver for barn i slummen. Her har de et trygt oppholdssted mens mor og far er på jobb, og dermed kan eldre søsken frigjøres til å gå på skolen i stedet for å passe småsøsknene.

Det er mye å lære i barneaksjonen. Ekstra gledelig er det derfor at så mange barn i Norge får delta. I år har vi fått god drahjelp av Maj Britt Andersen, som har besøkt Indrani og deretter spilt inn en egen CD med nyskrevne sanger.

Les mer her.

dot

Neste artikkel: