www.add-resources.org

Home > Hjem >  Skoleløpet i gang igjen

Skoleløpet i gang igjen

Påmeldingene til årets Skoleløp er så smått begynt å komme. Tiltaket er forholdsvis nytt og er i en oppbyggingsfase. Invitasjonen har gått ut til utvalgte fylker. Neste skoleår vil alle skoler i landet bli invitert med.
03.09.2009
Ellen Bjølseth

Fellesstart på Frydenlund skole
Frydenlund skole har deltatt før
Til nå er 19 skoler påmeldt. I forrige skoleår deltok 39 skoler med til sammen 6500 elever, og resultatet ble 650 000 kroner til aksjonen. Pengene brukes til utdanningsprosjekter i Namibia og Sierra Leone. I inneværende skoleår vil også barn og unge i Sri Lanka nyte godt av de innsamlede midlene. Aksjonen er et samarbeid mellom Namibiaforeningen og FORUT.

– Gjennom skoleløpet ønsker vi å vise norske barn at vi samarbeider med andre. Vi samler ikke penger for å gi det som veldedighet til hjelpeløse. Vi samarbeider med ressurssterke mennesker som skal gjøre jobben sjøl med hjelp fra oss. Vi ønsker å få norske barn til å reflektere over slike ting, sier Ingvar Midthun, prosjektleder i FORUT til avisen Østlendingen.

Ordfører Iddberg og FORUTs markedskoordinator, Brita Staal
Ordfører Iddberg og FORUTs markedskoordinator, Brita Staal
Ordfører Bjørn Iddberg i Gjøvik gir gjerne sin støtte til aksjonen. - I Gjøvik bygger vi selv nye skoler om dagen og kan bidra til at våre elever får øynene opp for at barn i andre deler av verden ikke kan ta for gitt at de har en skole å gå til.

Skoleløpet 2009 har ikke noen egentlig start- eller sluttdato, men er fleksibelt lagt opp slik at flest mulig skoler og elever får anledning til å delta. Skoler som ikke har mottat noen invitasjon, må gjerne melde seg på. Det kan dere gjøre her.

Mer informasjon om Skoleløpet finner du her: Skoleløpet

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel: