FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Kampanjer > Skoleløpet >  Norges nye sprintstjerne og OL-håp støtter Skoleløp for Afrika

Norges nye sprintstjerne og OL-håp støtter Skoleløp for Afrika

Jaysuma Saidi Ndure reiste fra Gambia til Norge for seks år siden for å gjenforenes med sin far.
I Norge ble hans sprinttalent oppdaget ganske raskt, og han løper i dag for Bondeungdomslaget (BUL) i Oslo.

Våren 2008 er Jays på treningsleir i Chula Vista Olympic Centre i San Diego, USA. Han karakteriseres som Norges nye supersprinter, og nå bygger han opp OL-formen. Han har allerede satt flere oppsiktsvekkende sprintrekorder, og han rangeres som en av verdens beste sprintere. I Beijing-OL stiller han i den norske OL-troppen. Håpet er at han skal slå til med rekordløp både på 100 og 200-meter.

  
Til Dagbladets sportsbilag fredag 11. april 2008 sa Jays blant annet:
Kulturforskjellene mellom Norge og Gambia er jo store. Det er klart. Men det er ikke noe problem for meg. Jeg er en person som passer inn over alt, i hele verden, uansett hvor jeg er.
- Da jeg var i Sør-Afrika, var jeg en av dem. Nå er jeg i USA, og det går helt fint her også. Jeg tenker ikke sånn, at nei, her passer jeg ikke inn. Det er en mentalitet jeg har med meg fra Gambia. Der har vi ingenting imot hvite folk eller svarte folk eller noen slags folk, vet du.
Derfor blir jeg redd når noen er ute etter å dele inn verden, etter hvor man kommer fra.
 
Alle mennesker er jo folk, uansett hvor man er født. Du vet, vi er alle kommet hit til verden med engangsbillett. Og etter en stund blir vi borte. Vi blir borte. Derfor skjønner jeg ikke hvorfor vi skal lage problemer for hverandre i mellomtida. Vi har jo samme hjerne, samme hender, vi er like, skjønner du.

 

Glade barn
Glade barn

”Jeg er veldig glad i barn og er stolt av å kunne bidra i et prosjekt som Skoleløp for Afrika!, hvor barn er i fokus. Det er positivt at barn får sjansen til å lære om og tenke på andre barn i verden som ikke har det like bra som seg selv, samt at de lærer at det nytter å hjelpe.
 
At barn kan hjelpe andre barn til en bedre fremtid ved å løpe syntes jeg er et veldig godt tiltak. Dessuten er det jo kjempegøy å løpe!
 
Jeg er ikke så opptatt av hvor folk kommer fra. Jeg er mer opptatt av at vi alle må hjelpe hverandre.”
 
Jaysuma Saidi Ndure (24)

 

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD