FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

FORUT-nytt 1/2005

Nyheter om nødhjelpssituasjonen etter flodbølgekatastrofen

Vi har samlet alle sakene fra flodbølgekatastrofen og FORUTs nødhjelpsinnsats fram til utgangen av mars 2005 på et sted. Nyheter om gjenoppbyggingsaktiviteten og arbeidet etter mars legges fortløpende ut i de aktuelle FORUT-nytt nummer.
12. September 2005

Nytt liv for små jenter

Femåringen har store, mørke øyne som betrakter meg oppmerksomt et kort øyeblikk før uroen i kroppen driver henne videre. Elleveåringen har tre-fire år bak seg som hushjelp. Begge ble brakt til Nammane - Hjemmet vårt - av bekymrede voksne i nærmiljøet.
11. May 2005

Vil slåss mot alkoholproblemene i India

Onsdag ble "Indian Alcohol Policy Alliance" (IAPA) lansert i New Delhi. Alliansen av forskere, frivillige organisasjoner og andre interesserte ble etablert i fjor og har tatt mål av seg til å redusere alkoholproblemene gjennom å rette oppmerksomheten mot alkoholpolitiske virkemidler.
04. May 2005

Seksåringer arbeider som hushjelper

Barnearbeidernes dag ble feiret den 30. april i India. Det er langt fram til barnearbeid er avskaffet, men noe er på gang. Fattigdom tvinger barn ut i arbeidslivet. Jenter settes i arbeid som hushjelp allerede i fem-seksårsalderen.
03. May 2005

Lederskifte i FORUT

På FORUTs årsmøte torsdag ble både generalsekretær gjennom 25 år, Terje Heggernes, og styreleder Ida Hagen takket av. Det var kort mellom lovordene på møtet. Ny generalsekretær, Morten Lønstad og styreleder Eva Sigrid Braathen går løs på rekordstore utfordringer for FORUT med gjenoppbyggingsarbeidet etter tsunamien andre juledag i fjor.
29. April 2005

Solheim besøkte FORUT i Batticaloa

I forbindelse med sitt besøk i Sri Lanka nylig besøkte Erik Solheim FORUTs virksomhet i Batticaloa og var interessert i erfaringene fra tsunami-innsatsen. FORUTs prosjektleder for østprovinsen, Trine Danielsen Kielland, var vertskap. Solheim var i Sri Lanka for å diskutere en felles mekanisme for tsunami-rehabiliteringsarbeidet med myndighetene og LTTE.
21. April 2005

Kronprinsesse Victoria besøker FORUT-prosjekt

Sveriges kronprinsesse Victoria besøkte lørdag Sri Lanka for å se skadene etter tsunamien andre juledag i fjor. Kronprinsessen tok seg også tid til et besøk i FORUTs slumprosjekt i Colombo nord.
18. April 2005

Sri Lanka - Et land uten like

En tilværelse som "halvpensjonist" og en sønn som ikke ville bli bonde som sin far, førte til at min kone Nelly og jeg har tilbrakt de to siste vinterferiene på øya i Det indiske hav. Vi hadde som noen av de første bistandsforeldre fått visum til området i nordøst, skriver Oddbjørn Follerås i et reisebrev fra Vanni i Sri Lanka, der han besøkte sin sønn Arne.
13. April 2005

Barna tegner sine tsunami-opplevelser

Tsunamien gikk sterkt inn på både barn og voksne, og når barn får tildelt tegnesaker er det tydelig at de er preget av flodbølgen. De tegner hus som blir revet bort, bølgen som kommer og mennesker og hus som ligger slengt rundt omkring.
08. April 2005

Ingen enslige mindreårige i FORUTs mottak

Ringsaker mottak for asylsøkere har sagt farvel til alle sine enslige, mindreårige beboere. Etter vedtak fra Utlendingsdirektoratet (UDI) er barneavdelingen nedlagt og plassene gjort om til ordinære mottaksplasser.
06. April 2005

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD