FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2006 >  Hvorfor skjer dette?

Hvorfor skjer dette?

Sorg og smerte er preget i ansiktene på både gammel og ung etter hvert som dødstallene dag for dag stiger i de urolige områdene av Sri Lanka. Partene kaller det ikke krig, men for sivilbefolkningen er det alt annet enn fred.
15.06.2006
Antoinette Lydowyk
Trøst: Redsel og gru etter massakeren i Welikande, Sri Lanka, er fanget i dette bildet av en kvinne som trøster sin lille niese, som er blitt farløs.
foto: Raj Weerasinge. Publisert i «Sunday Times» 4. juni 2006
Befolkningen i de nordlige og østlige delen av Sri Lanka lever i frykt for å miste hjemmene sine, levebrødet og enda flere av sine nærmeste i en brutal massakre eller hver gang en mine eksploderer og forstyrrer dagliglivets rutiner. Tyve år med åpen konflikt har medført død og fordervelse for mang en landsby langs kysten i nord, men Welikanda i Polonnaruwa-distriktet har blitt rammet aller hardest i den siste tidens voldsherjinger. I følge lokalpressen ble rekorden satt da tolv uskyldige landsbyboere ble brutalt massakrert den 29. mai, samme dag som EU innførte sin bannlysing av LTTE.

Tolv arbeidere som jobbet med å bygge en kanal ble denne dagen skutt med bakbundne hender som en regelrett henrettelse. Politiet har mistanke om at LTTE står bak ugjerningen, selv om de foreløpig ikke kan se noe motiv for en så grotesk hendelse. Dette grusomme angrepet er bare ett av mange i den økende volden som rapporteres fra konfliktområdene i Sri Lanka.

To dager før det annonserte møtet mellom regjeringen og LTTE i Norge eksploderte en mine i utkanten av Colombo, bare 200 meter fra en marinestasjon, noe som har skapt ny uro. I kryssilden mellom regjeringsstyrkene, LTTE og Karuna-fraksjonen (en utbrytergrupper fra LTTE) betaler sivilbefolkningen en høy pris uten annen grunn enn at lever på galt sted på galt tidspunkt.

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD