FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka Sri Lanka etnisk konflikt Sri Lanka Tsunami Sri Lanka Inparuddy India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sri Lanka >  Gruppedynamikk på ungdomsleir

Gruppedynamikk på ungdomsleir

I Hambantota sør i Sri Lanka har ungdomsorganisasjonen 4U arrangert en tredagers leir med sikte på å bygge nettverk og lære mer om samarbeid.
30.07.2009
Ellen Bjølseth

Leiren i Angunukolapalassa hadde 59 deltakere som gjerne ville lære mer om rusforebygging og hvordan de selv kunne drive påvirkningsarbeid på hjemstedene sine. FORUT stilte med ressurspersoner som viste ungdommene hvordan de kunne dele erfaringer og se betydningen av samarbeid og nettverk for å få større gjennomslagskraft. Aktivitetene på leiren var en god blanding av gruppediskusjoner og lek og moro som styrket samholdet.

Selv om de fleste deltakerne allerede delte 4Us prinsipp om å avstå fra alkohol, narkotika og tobakk, fikk de større innsikt i sosiale sammenhenger og hvor lett det er å begynne å ruse seg som en del av gruppetilhørighet.
 
På programmet sto også sykdomsforebygging, særlig når det gjelder denguefeber, og hvordan man kan hjelpe til med å bekjempe sykdom i lokalsamfunnet. Deltakerne var ivrige etter å komme hjem og gå på husbesøk for å sette lærdommen ut i praksis, for eksempel å oppfordre folk til å holde det ryddig rundt huset så hagen ikke ble noen utklekningsanstalt for mygg.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD