FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

3/2005 >  Gjøvik som solidaritetskommune

Gjøvik som solidaritetskommune

Den akutte nødhjelpsfasen etter tsunamien er over, men hjelpebehovet vil være stort i lang tid framover. Langs Sri Lankas kyster ble hele landsbyer revet på havet eller smadret i bølgene. I Gjøvik har det materialisert seg et ønske om å bidra til gjenoppbyggingen.
28.05.2005
Ellen Bjølseth
Solidaritetskommune: Ordfører Tore Hagebakken (nr. 2 f.h.) har fått med seg Gjøvik-samfunnet på dugnad for landsbyen Inparuddy.
foto: Henning Gulbrandsen, Oppland Arbeiderblad.
Gjøvik kommunestyre har vedtatt at Gjøvik skal være en solidaritetskommune og gjennom FORUT involvere seg i gjenoppbygging i Sri Lanka etter tsunamien. Kommunestyret har bevilget kr 100 000 kr til formålet fordelt på tre år. Gjøvik ønsker å etablere et vennskapsbysamarbeid med Inparuddy i Jaffna øst, og målet er en bred dugnad i Gjøvik-samfunnet for å skaffe penger til gjenoppbyggingen av landsbyen. I tillegg er målet å skape nære relasjoner til innbyggerne i Inparuddy gjennom informasjon, studieturer og utveksling. Skole, kulturliv, næringsliv, enkeltpersoner, idrett og andre lag og foreninger vil delta i «dugnaden».

– Vi ønsker å gi vennskapsbysamarbeidet en ny dimensjon og et langsiktig perspektiv, uttalte Gjøviks ordfører, Tore Hagebakken, – og det er naturlig å kanalisere engasjementet gjennom FORUT, som er Gjøviks egen bistandsorganisasjon.

Det er nedsatt en egen komité som har påtatt seg å mobilisere hele kommunen til et felles løft, der den tradisjonelle dugnadsånden blir kombinert med solidaritetsperspektivet, og det ligger også en forventning om at Gjøvik-samfunnet vil kunne lære mye selv gjennom dette prosjektet.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD