FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Share this:

Geirr møtte Yebo

Geirr Lystrups «Sangen om Yebo» synges så det står etter i norske barnehager for tida. Den fengende sangen har blitt svært populær blant de neste 50 000 barnehagebarna som deltar i FORUTs barneaksjon. For et par uker siden var Geirr Lystrup i Sierra Leone, og der sang han for personen sangen er tilegnet.
Geirr og Yebo: Geirr Lystrup synger "Sangen om Yebo" for Yebo
Det var et varmt og rørende møte mellom den nå seks år gamle jenta Yebo fra Mabongisseh og visesangeren fra Brumunddal. De fant raskt tonen, og Sangen om Yebo falt i smak hos både hovedpersonen og de andre barna i Mabongisseh. Teksten ble oversatt til temne som er Yebos morsmål, og barna stemte i og klappet til den fengende rytmen.

Geirr Lystrup ble med FORUT til Sierra Leone for å lage mer stoff til neste års barneaksjon, som har fått samme navn som sangen han har skrevet og spilt inn. – Geirrs bidrag til kampanjen er uvurderlig for oss i FORUT og en av årsakene til at årets aksjon har blitt en så stor suksess, sier Lillian Strandbakke i FORUT. Hun er ansvarlig for gjennomføringen av kampanjen og har daglig kontakt med barnehager som deltar. – Tilbakemeldingene er svært positive, og opplegget skaper stort engasjement blant barn og voksne.

Nå vil det bli laget en video om Geirrs møte med Yebo, som skal være klar til høstens aksjon. Kanskje blir det også mer musikk. Yebo har nå begynt på skolen, og da Geirr kom på besøk i klasserommet ble det sunget både på engelsk, temne og norsk. Aldri har vel barna i Mabongisseh sunget Mikkel Rev før, i hvertfall ikke sammen med en ekte visesanger fra Norge. Med litt trening og hjelp gikk det imidlertid svært så bra, selv om melodien var enklere å lære enn ordene.

Besøket i Sierra Leone var Geirr Lystrups første møte med Afrika. Han uttrykte stor beundring og respekt for FORUTs arbeid i landet. Han fikk også gode musikalske møter med barna i Mabongisseh og med mer profesjonelle musikere i hovedstaden Freetown.
"Sangen om Yebo": Yebo er hovedpersonen i FORUTs barneaksjon.
"Sangen om Yebo": Geirr Lystrup synger for Yebo og de andre barna i landsbyen Mabongisseh i Sierra Leone


Les mer om FORUTs barneaksjon "Sangen om Yebo"

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD