FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

FORUT-nytt 1/2006 >  Geirr Lystrup vant Spellemannsprisen

Geirr Lystrup vant Spellemannsprisen

En meget opplagt Geirr Lystrup tok imot Spellemannsprisen for beste barneplate under utdelingen i Chateau Neuf lørdag kveld. Hele salen klappet taktet da han stemte i med "Sangen om Yebo" og takket 60 000 norske barn for at de hadde deltatt i FORUTs barneaksjon.
30.01.2006
Raus som alltid ville han dele prisen med Yebo, FORUT og norske barn, som har sunget og danset til tonene fra platen siden september i fjor. Platen ble lansert med brask og bram under en forestilling på Gjøvik Gård i forbindelse med Internasjonal uke. Det er solgt et sted mellom 10 000 og 15 000 eksemplarer av platen - foreløpig!

Prisutdelingen ble mottatt med ellevill glede hos samtlige ansatte i FORUT. Det eneste skåret i gleden av ar Geirr Lystrups opptreden på scenen ikke ble sendt i TV2s kveldsprogram, men ble avskåret med et lite glimt i likhet med andre store prisvinnere som for eksempel Leif Ove Andsnes og Nils Petter Molvær. Det er på tide at barnekulturen blir tatt på alvor! Det er beklagelig at det bare er den mest kommersielle popmusikken som får plass i hovedshowet.

Spelemannskake: Prisen ble feiret på kontoret hos FORUT. F.v.: Morten Lønstad, Geirr Lystrup og Lillian Strandbakke.
Under en tilstelning på FORUTs hovedkontor mandag ettermiddag ble prisen feiret med marsipankake og pressen til stede. Geirr Lystrup underholdt i kjent stil med smakebiter fra platen. Han har tidligere vunnet prisen fire ganger, men ga uttrykk for at denne siste var helt spesiell. Samarbeidet med FORUT har gitt ham en ny dimensjon ved at barneaksjonen er med på å fjerne fremmedfrykt og forebygger konflikt gjennom kulturutveksling på en positiv måte.

Se også NRK Hedmark og Oppland
Hør stemningen: Lydklipp fra NRK
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD