FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

1/2003 >  Frivilligheten lever

Frivilligheten lever

Leder av Ellen Bjølseth
03.03.2003
Fritid er et relativt nytt begrep i menneskehetens historie, mens det å gi en hjelpende hånd til medmennesker er en forutsetning for alt menneskelig liv. Vi kan ikke få levedyktige samfunn uten den innsatsen som ytes mennesker imellom. I vår sivilisasjon har det offentlige påtatt seg mange oppgaver som sikrer enkeltindividet. Grupper av mennesker går også sammen i organisasjoner for å sikre felles interesser. Et aktivt og sterkt sivilt samfunn er en garanti for menneskets rettigheter, sosial rettferdighet og bærekraftig utvikling.

For FORUT er det viktig å styrke det sivile samfunn i de land der vi har et utviklingssamarbeid. Samspill med gode, lokale organisasjoner gir god uttelling. I en god organisasjon går profesjonalitet og frivillighet hånd i hånd. En god organisasjon gir frivilligheten spillerom. Vi opplever det i Bangalore, der en ung datatekniker bruker fritiden sin til å holde maskinparken på barnesenteret Nammane i orden, og vi opplever det på Ringsaker, der en pensjonist og en lærerskolestudent bruker en dag i uken på å undervise asylsøkere i norsk. Innsatsen begge steder bidrar til å øke kunnskapsnivået hos mennesker med et dårligere utgangspunkt enn andre det samfunnet de lever i. Det er det gode med frivillig innsats at den gir uttelling for mange mennesker.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD