FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Share this:

Fra drøm til virkelighet

Drømmeskolen kalles den, og det er en drøm at gatebarn og barnearbeidere nå kan få utdannelse på denne flotte skolen. Den 26. februar ble skolen i Bangalore innviet. Den indiske delstatsministeren for grunnutdanning, Ramalinga Reddy, fikk æren av å foreta den formelle åpningen. Drømmen er blitt virkelighet.
 
Fra drøm til virkelighet: "Drømmeskolen" er drømmen som gikk i oppfyllelse.
foto: Jorid Almås


I 1991 åpnet APSA et ”nattasyl” der gatebarn kunne overnatte og få et varmt måltid. Det enkle stedet ble utvidet til det nye ”Nammane” – hjemmet vårt - som sto ferdig midt på nittitallet og var både hjem og skole for barna. Om dagen ble sovesalene til klasserom, og det var egne rom for yrkesopplæring i elektronikk, søm og grafisk produksjon.

Da det ble mulig å overta nabotomten, syntes drømmen om en egen skole innen rekkevidde. FORUTs årlige støtte hjalp et godt stykke på vei, og etter hvert mottok APSA midler fra flere kanter. Barna selv ble invitert med til å utforme den nye skolen i samarbeid med arkitekt og entreprenør. Den skulle være nyttig og praktisk, men også harmonisk og vakker å se på.

Skolen ble tatt i bruk allerede i 2003, men nå er den helt ferdig, og den formelle åpningen har altså funnet sted. Her får barn som faller utenfor det offentlige skolesystemet grunnskoleutdanning. Utdanningen er fleksibel og tilpasses det enkelte barns nivå og forutsetninger, uansett hvor gamle de er eller hvor mange år de har gått glipp av vanlig skolegang. Barna går opp til offentlig eksamen.

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD