FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sri Lanka > FORUTs største prosjektland

FORUTs største prosjektland

Sri Lanka kart
Tsunamien som rammet Sri Lanka 26. desember 2005 skapte en helt ny situasjon med store behov for nødhjelp og rehabilitering. Naturkatastrofen kom i tillegg til borgerkrigen som har vart siden 1983. Våpenhvile og fredsforhandlinger gir håp for framtida, men ødeleggelsene har vært store og krigføringen har krevd en stadig større del av nasjonalbudsjettet.
Sri Lanka-flagg
28.12.2005

Midler til den fattige del av befolkningen og nødstedte familier er dermed blitt redusert. Behovet for bistand er stort, også utenfor krigsområdene.

FORUT startet sin virksomhet i Sri Lanka i 1981. I dag er virksomheten spredt over hele landet. Innsatsen er først og fremst rettet mot fattige familier og internflyktninger som trenger hjelp til å etablere seg på nytt eller komme seg på fote i påvente av å kunne vende hjem igjen.

Gode spare- og låneordninger gir grunnlag for næringsvirksomhet mens reparasjon og utbygging av vanningssystemene bidrar til større avlinger. Yrkesopplæring, støtteundervisning og barnehagedrift gir barn og unge en utdanning som vil bidra til å sikre fremtiden. Det viktigste elementet i FORUTs virksomheten er kompetanseoverføring til og utvikling av lokale organisasjoner for å sikre en bærekraftig utvikling. Et eget kompetansesenter om rusmidler, ADIC, ble opprettet i 1987, men står nå på egne ben og mottar bare beskjeden støtte fra FORUT.

dot

Neste artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD