FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2009 >  FORUTs stedlige representant utvist

FORUTs stedlige representant utvist

Ranveig Tveitnes
Ranveig Tveitnes
FORUTs stedlige representant i Sri Lanka, Ranveig Tveitnes, ble bedt om å forlate Sri Lanka med bare få dagers varsel i slutten av mai. Utvisningen er ubegrunnet og helt uforståelig for FORUT.
08.06.2009
Ellen Bjølseth

Tveitnes mottok beskjeden i forbindelse med søknad om fornyet oppholdstillatelse. Muntlig kontakt med immigrasjons- og emigrasjonsdepartementet indikerte at det ikke ville by på noen problemer å få fornyet tillatelsen, som bevilges for seks måneder om gangen. Overraskelsen var derfor stor da hun mottok et brev datert 25. mai om at hun måtte forlate landet før eller senest den 31. mai. Årsaken ble oppgitt til å være at ”ufordelaktige opplysninger” var kommet myndighetene for øret, uten at det ble sagt noe om hva de skulle innebære.

Utvisningen er uakseptabel, og FORUT har bedt om en begrunnelse.
 
Det har vært avisskriverier i Sri Lanka om at Ranveig Tveitnes har utvist ”upatriotisk” oppførsel overfor det srilankiske flagget, noe som på det kraftigste avvises av Tveitnes selv. I den grad hun har foretatt seg noe med flagget, har det vært i streng overensstemmelse med flaggreglementet.
 
For øyeblikket er et lokalt ansatt medlem av ledergruppen utpekt til fungerende stedlig representant i Colombo. FORUTs norske nødhjelpsleder er fortsatt på plass i provinsbyen Vavuniya, og arbeidet her går ufortrødent videre.
 
Det har vært et ugunstig klima for internasjonale organisasjoner de siste ukene og månedene i Sri Lanka. FORUT har alltid opptrådt meget konfliktsensitivt og har hatt fokus på innsatsen i landet, både når det gjelder langsiktig utvikling og rent nødhjelpsarbeid i dagens situasjon.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD