FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2010 >  FORUTs stedlige representant må forlate Sri Lanka

FORUTs stedlige representant må forlate Sri Lanka

Arne Bangstad
Arne Bangstad
FORUTs stedlige representant i Sri Lanka, Arne Bangstad, har ikke fått fornyet sin arbeids- og oppholdstillatelse. I et brev fra srilankiske myndigheter datert 4. oktober ble han beordret til å forlate landet senest 13. oktober.
12.10.2010
Ellen Bjølseth

Det er ikke gitt noen særskilt begrunnelse for at Bangstad nå bes om å forlate landet. FORUT er overrasket og skuffet over beslutningen og arbeider nå med å finne ut hva som er årsaken. Vi trenger litt tid til å utrede konsekvenser og til å få på plass løsninger på kort og mellomlang sikt. Inntil videre konstitueres nestlederen som ny leder av organisasjonen i Sri Lanka, som ellers vil bli tett fulgt opp fra hovedkontoret i Norge. 

Under det sittende politiske styret er flere internasjonale organisasjoners representanter blitt nektet fornyet visum og arbeidstillatelse.
 
FORUT har arbeidet i Sri Lanka siden etableringen som egen organisasjon i 1981, først og fremst med langsiktig lokalsamfunnsutvikling over hele landet. Etter tsunamien 2. juledag 2004 var FORUT en av de første humanitære organisasjonene som evakuerte folk og sørget for rent drikkevann og matforsyninger. Under borgerkrigens sluttfase våren 2009 og i tiden etter at LTTE (tamilgeriljaen) var beseiret klarte FORUT i forståelse med myndighetene å yte god nødhjelp til internflyktningene. I alle år har FORUT vært operativ, selv når den etniske konflikten har rast som verst, og i forståelse med både sentrale og lokale myndigheter på begge sider av konflikten. FORUT er antagelig den norske organisasjon som har størst kompetanse når det gjelder Sri Lanka. Samarbeidet med norske myndigheter har vært meget godt i alle år. FORUT har hatt rammeavtale med Norad og mottatt nødhjelpsbevilgninger fra Utenriksdepartementet og svenske myndigheter.

Her finner du høyoppløselig bilde av Arne Bangstad:

  image/jpegArne Bangstad
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD