FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka Sri Lanka etnisk konflikt Sri Lanka Tsunami Sri Lanka Inparuddy India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sri Lanka > Sri Lanka etnisk konflikt >  FORUT sender mat til krigsområdet

FORUT sender mat til krigsområdet

Det internasjonale Røde Kors og regjeringen i Sri Lanka har blitt enige om å sende 40 tonn mat og medisiner til krigsområdet i Mullaitivu. Forsyningene ble sendt fra Trincomalee i natt ved hjelp av Røde Kors’ skip.
18.02.2009

Fortsatt er minst 200 000 sivile fanget i krigsområdene. I går ble det meldt om flere sivile tap da bomber og granater falt ned i den såkalte sikre sonen.

Et nytt skip vil gå i morgen, og FORUT bidrar med vel 1000 pakker med mat i den forsendelsen. Ved siden av FN-organisasjonene World Food Programme er det bare FORUT av de internasjonale organisasjonene som har fått mulighet til å bidra i denne omgangen.
 
Pakkene består blant annet av ris, mel, melkepulver, soyaolje, kokosnøttolje, tørkede linser, te og sukker. I alt sender FORUT 13 tonn mat, som er sendt fra Vavuniya til Trincomalee der den vil bli lastet på skipet i kveld. Fem av FORUTs ansatte, som er i krigsområdet, er orientert om forsendelsen og er klare til å ta imot varene og bistå i distribueringen.
 
Det er et stort behov for mat og medisiner i området fordi det er over en måned siden det har vært mulig å bringe dette inn landeveien.
 
En av FORUTs ansatte i Vanni som har kommet ut av området og nå befinner seg i Vavuniya, S. Dayanthi, har deltatt i koordineringsarbeidet og jobbet tett opp mot lokalmyndighetene, det vil si Government Agents eller fylkesmennene i Vavuniya og Mullaitivu, slik at FORUT har fått anledning til å bidra.
 
Ranveig Tveitnes
Ranveig Tveitnes
- Vi er svært godt fornøyd med at vi som første internasjonale organisasjon utenom FN-systemet får mulighet til å bidra med mat til internflyktningene i krigsområdet, sier FORUTs stedlige representant i Sri Lanka, Ranveig Tveitnes. - FORUTs langvarige og gode relasjoner til de ulike Goverment Agents i Vavuniya og Mullaitivu, og dyktige lokalt ansatte, har gjort dette mulig, sier hun.
 
FORUT er også klare til å arbeide i leirene som nå settes opp for internflyktningene som kommer til Vavuniya. FORUT har ansvar for en av leirene som nå er klare, i tillegg til å bidra med enkeltaktiviteter i leirer som andre organisasjoner har hovedansvar for. Arbeidet i leirene er meget godt koordinert, og ansvaret for de ulike sektorene er fordelt mellom internasjonale organisasjoner og ulike FN-organisasjoner. Organisasjonene arbeider sammen og i samarbeid med myndighetene. Et viktig krav fra organisasjonene er at de har kontinuerlig tilgang til leirene og at arbeidet følger internasjonale humanitære standarder. FORUT har nå fått bekreftet fra myndighetene at de er gitt tilgang til alle leirene.

Her bygges toaletter i flyktningleiren
Her bygges toaletter i flyktningleiren

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD