FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > India >  FORUT-partnere advarer mot boikott
Barnearbeid og import

FORUT-partnere advarer mot boikott

I Stavanger er det blitt stor ståhei etter at det ble avslørt at barnearbeidere hadde hugget granitten til det nye torget. Journalister har reist til India for å sjekke forholdene.
21.06.2007
Ellen Bjølseth
Engasjementet var stort i Stavanger da det ble avslørt at barnearbeidere hadde vært med og hugget steinen som er brukt på tusenårsstedet i byen. Kravet om boikott av denne typen import dukket raskt opp.
Stavanger Aftenblad har vært i India og besøkt steinhuggeriet og blant annet snakket med representanter for FORUTs to samarbeidsorganisasjoner, APSA og CWC. Begge advarer mot boikott hvis man ikke samtidig tilbyr alternativer til barnearbeid. – Bare å få dokumentert dette enorme samfunnsproblemet er vanskelig, sier APSA-lederne P. Lakshapathi (til venstre på bildet) og Sheila Devaraj.
 
Her finner du lenkene til to artikler i Stavanger Aftenblad: Advarer mot boikott og Indias ulovlige arbeidsstyrke.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD