FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

1/2003 >  FORUT mottar 25 millioner kroner til utviklingssamarbeid

FORUT mottar 25 millioner kroner til utviklingssamarbeid

Den Gjøvik-baserte bistandsorganisasjonen FORUT har fått innvilget hele sin søknad om 25 millioner kroner til sin prosjektvirksomhet i Asia og Afrika i 2003. Tildelingen innebærer at FORUT kan videreføre sin viktige innsats blant de aller fattigste.
18.02.2003
Direktoratet for utviklingssamarbeid (NORAD) har for 2003 tildelt 1 milliard kroner til 28 norske frivillige organisasjoner. Tildelingen utgjør om lag en fjerdedel av NORADs samlede budsjett.

- Norge har tradisjonelt hatt en sterk bistandsportefølje gjennom norske frivillige organisasjoner. Samfunnsutviklingen i Norge har vist hvor viktig det er å ha et godt utviklet sivilt samfunn som påvirker og samarbeider med offentlige instanser. De norske organisasjonene sitter på god kompetanse som de kan overføre til det sivile samfunnet i utviklingsland, sier fungerende avdelingsdirektør i NORAD, Kikkan Haugen.

FORUT henvender seg blant annet til utsatte grupper av barn og ungdom med fokus på reintegrering i samfunnet gjennom utdanning og rusforebyggende tiltak. Kapasitetsbygging av lokal partner står sentralt, i tillegg til rehabilitering i konfliktområder og menneskerettigheter. I Sri Lanka er FORUT den største skandinaviske hjelpeorganisasjonen, og det er svært viktig med en videreføring av innsatsen nå som landet skal bygges opp igjen etter den langvarige borgerkrigen. I tillegg til Sri Lanka har FORUT prosjektsamarbeid i India, Nepal, Sierra Leone, Gambia og Senegal.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD