FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Hjem >  FORUT-kontor skadet i bombeangrep

FORUT-kontor skadet i bombeangrep

Et bombeangrep mot radiostasjonen Voice of Tigers i dag slo ned like ved FORUTs kontor. Radiostasjen ble flat, og på FORUTs kontor ble vinduer blåst ut og deler av taket skadet. Ingen av FORUTs ansatte kom til skade, men flere mennesker som tilfeldigvis befant seg på stedet ble drept.
27.11.2007

Bombeangrepet skjedde i Kilinochchi nord på Sri Lanka, der FORUT har et distriktskontor. Kontormateriell og kjøretøy ble også skadet i angrepet. Kun tre av våre ansatte var i bygningen. Sikkerheten var oppgradert i dag fordi det er "heltenes dag",  og de fleste ansatte holdt seg hjemme.

FORUT har innført høyere beredskap for operasjonene i Vanni som følge av angrepet og andre hendelser i regionen. Alle feltoperasjoner er suspendert inntil videre og et kun et lite antall nøkkelpersoner rapporterer på jobb.
 
FORUT vurderer denne hendelsen som svært alvorlig og frykter at vi nå står overfor en ytterligere opptrapping av konflikten, hvilket vil innebære nye lidelser for sivilbefolkningen og svært vanskelige forhold for de humanitære hjelpeorganisasjonene.

Angrepet kom mindre enn en time før tamilgeriljaens leder, Prabhakaran, skulle holde sin årlige tale i anledning "heltenes dag", noe som oppfattes som svært provoserende. I talen sa han at håpet om fred var "politisk naivitet" og at det internasjonale samfunnet har mye av skylden for at fredsprosessen har brutt sammen.

FORUT er den største norske organisasjonen på Sri Lanka og har mer enn 25 års erfaring med humanitær innsats blant alle parter i konflikten.

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD