FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

4/2003 >  FORUT i barnehagene

FORUT i barnehagene

RØRVIK: Det er ikke bare Rørvik skole som samler inn penger til penger til hjelpeorganisasjonen FORUT. Sist uke sørget også barnehagebarn i kystbyen for at barn i andre deler av verden får hjelp fra Norge og Rørvik.
26.11.2003
Morten Wengstad
FORUTs barneaksjon: Anna Møllevik, Silje Risvik Strand og Oliver Saugestad hadde sammen med de andre ungene i Ril-barnehagen laget mange premier til basaren som ble holdt i barnehagen på torsdag.
På torsdag i forrige uke markerte både Rørvik barnehage og Ril-barnehagen FORUT med loddsalg og salg av egenproduserte produkter. Rørvik barnehage hadde tatt turen til Rørvik kjøpesenter der de solgte lodd og selvlagd syltetøy og eplekaker, bilder og andre gjenstander. Fra sin plass ved kassene på Coop Mega samlet de mange kunder. Også på fredag var barnehagebarna fra Rørvik barnehage på plass i kjøpesenteret med sine gjenstander og loddbøker. Dette var første gang at Rørvik barnehage har vært med på et FORUTprosjekt. Barna i Ril-barnehagen er derimot mer drevne FORUT-arbeidere, i den barnehagen er arbeid med FORUT en årlig hendelse. I motsetning til barna ved Rørvik barnehage holdt seg «hjemme» i barnehagen da de inviterte til FORUT-markering. Der inviterte de foreldre, besteforeldre og andre kjente til å være med på basar. Til loddsalget har ungene laget en rekke premier. Blant annet lysestaker, glassbilder og buttons. Pengene som ble samlet inn skal gå til barn i Sri Lanka. I tiden fram til aksjonen så lærte ungene i Ril-barnehagen litt om hvordan barn i det asiatiske landet har det.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD