FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

FORUT-nytt 1/2006 >  FORUT fordømmer kidnapping av hjelpearbeidere i Sri Lanka

FORUT fordømmer kidnapping av hjelpearbeidere i Sri Lanka

FORUT fordømmer på det sterkeste kidnappingen av 10 hjelpearbeidere fra Tamils Rehablitation Organisation (TRO) i det østlige Sri Lanka. Fem av disse ble kidnappet på vei til et FORUT-organisert møte i Kilinochchi.
03.02.2006
FORUT krever at alle hjelpearbeidere som fortsatt er kidnappet blir satt fri umiddelbart, og at det srilankiske politiet gir etterforskning av kidnappingene høyeste prioritet.

De fem siste som ble kidnappet var på oppdrag i Batticaloa-distriktet for Flyktninghjelpen og det srilankiske Redd Barna da de ble kidnappet på mandag. De ble meldt savnet da de ikke dukket opp på et møte hos FORUT Kilinochchi tirsdag morgen.

FORUT fordømmer ethvert angrep på hjelpearbeidere, uavhengig av om disse er internasjonale eller nasjonale. Nasjonale hjelpearbeidere må ha den samme sikkerhet som internasjonale, og er helt sentrale i å få hjelp fram til krigs-, tsunami og flomofre i Sri Lanka. De arbeider for å hjelpe mennesker i nød, og har krav på respekt og beskyttelse mot skade.

- FORUT krever derfor at de åtte som fortsatt holdes fanget blir frigitt umiddelbart og uten å ha kommet til skade, sier FORUTs stedlige representant i Sri Lanka, Terje Heggernes, som for tiden er på ferie i Norge.

I en situasjon der våpenhvilen er i fare er det spesielt viktig at denne typen kriminelle handlinger ikke blir et påskudd til gjengjeldelse og opptrapping av volden. FORUT ber derfor den srilankiske regjeringen om å gi etterforskningen av kidnappingene høyeste prioritet.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD