FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2010 >  FORUT endrer engasjementet i Sri Lanka

FORUT endrer engasjementet i Sri Lanka

FORUTs styre og administrasjon i Norge har kommet til at det er tid for endringer av FORUTs engasjement og operasjonelle strategi i Sri Lanka etter 30 års tilstedeværelse. Fra å følge opp innsatsen fra eget kontor og organisasjon i landet, vil tilnærmingen nå bli endret og arbeidet kun skje gjennom lokale partnerorganisasjoner i direkte partnerskap med FORUT Norge. FORUT Sri Lanka vil opphøre i løpet av i 2011, og lokale organisasjoner vil overta gjennomføringsansvaret for mesteparten av den nåværende programinnsatsen.
07.12.2010

Morten Lønstad
Morten Lønstad
  - Dette har vært en vanskelig avgjørelse å ta, spesielt fordi FORUTs ”fødested” faktisk var i Sri Lanka, sier FORUTs generalsekretær Morten Lønstad. Han understreker imidlertid at dette er en omstilling som betyr at FORUTs engasjement i Sri Lanka vil samsvare med måten organisasjonen driver på i andre av sine samarbeidsland. FORUT er trygg på at omleggingen i Sri Lanka vil bli vellykket og føre til enda bedre resultater for sivilbefolkningen.  

FORUT har sett det som nødvendig å ha internasjonal tilstedeværelse i Sri Lanka blant annet fordi organisasjonen har vært involvert i storstilte nødhjelpsoperasjoner som følge av den langvarige borgerkrigen. Nå er krigen over, og behovet for nødhjelp er vesentlig redusert. Tiden er derfor inne til å endre strategi til en modell basert på arbeid gjennom lokale partnerorganisasjoner.
 
FORUT har opp gjennom årene bidratt til fremveksten av mange lokale srilankiske organisasjoner i alle deler av landet. Disse har blitt til uavhengige og dedikerte organisasjoner som er i full sving den dag i dag, mange år etter at FORUT sluttet å finansiere dem. FORUT vil nå starte en prosess der disse og eventuelt andre srilankiske organisasjoner vil bli kontaktet for å diskutere mulighetene for partnerskap direkte med FORUT Norge, der de viderefører FORUTs eksisterende programmer i landet.
 
Ansatte i Sri Lanka er informert om avgjørelsen og støtter den.
 
FORUTs styreleder, generalsekretær og utenlandssjef befinner seg for tiden i Sri Lanka.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD