FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2009 >  FORUT-ansatt kritisk skadet
Sri Lanka

FORUT-ansatt kritisk skadet

SISTE: Lørdag 28. mars fikk Niranjalan tillatelse til å bli med Røde Kors-båten som evakuerer sårede. Ved ankomst til Trincomalee ble han innlagt på sykehus og får nå god behandling. Niranjalan mistet foreldrene som barn og vokste opp hos sin tante og onkel. Onkelen ble drept i granatangrepet da Niranjalan ble såret. Tanten ble med ham som ledsager til sykehuset i Trincomalee.
23.03.2009
Ellen Bjølseth

En av FORUTs ansatte i Sri Lanka, Mr. Niranjalan, ble i midten av mars kritisk såret i et granatangrep. Sammen med familien hadde han søkt tilflukt i et skur i ”sikkerhetssonen” da en granat slo ned.

Niranjalan, som er regnskapsmedarbeider, fikk store skader i hodet og ansiktet. Han er en av 33 FORUT-ansatte som ikke fikk tillatelse av LTTE til å forlate Vanni i september, da alle internasjonale hjelpeorganisasjoner måtte trekke seg ut av krigsområdet.

Etter granatnedslaget ble han umiddelbart hjulpet av andre FORUT-ansatte, som også befinner seg i området. Medisinsk personell har undersøkt ham og tror han kan overleve dersom han får kyndig medisinsk hjelp. Dette er ikke mulig inne i det avsperrede krigsområdet. FORUT gjør nå alt som er mulig for å få ham evakuert med Røde Kors-båten, som frakter sårede og syke ut av området..
 
Noen av FORUTs ansatte har de siste ukene klart å komme seg over til regjeringskontrollert område. Det er usikkert hvor mange som fortsatt befinner seg i krigssonen, der tilstanden nå er kaotisk.

 

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD