FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Share this:

Flerkulturelt arbeid i barnehagen

Hvert år i september arrangerer FORUT seminarer om flerkulturelt arbeid i barnehagene for barnehageansatte. Samtidig presenteres FORUTs barneaksjon. I år er det arrangert et seminar i Oslo med 33 deltakere.
Marit Gjervan: Utfordringer i samspillet mellom voksne og barn som ikke har felles språk.
Marit Gjervan, som er rådgiver ved Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring ved Høgskolen i Oslo, snakket om utfordringer i samspillet mellom voksne og barn som ikke har felles språk. Hun ga nyttige tips om gode samspillstrategier og eksempler på hvordan man kunne kommunisere selv om man snakker ulike språk.

Morten Lønstad presenterte FORUTs nye barneaksjon, Sangen om Yebo. Han fikk hjelp av Heidi Pedersen og Anne Mari Huseby som jobber i Borgestadklinikken barnehage i Porsgrunn. Denne barnehagen har deltatt i ulike FORUT-aksjoner de siste ti årene, og de to ansatte delte sine gode erfaringer og nyttige tips med de andre deltakerne.

Katrine Giæver: Bygge den flerkulturelle barnehagen.
Katrine Giæver som jobber i Bydel Gamle Oslo avsluttet seminaret med et foredrag om hvordan bygge den flerkulturelle barnehagen. – En barnehage er ikke flerkulturell selv om det går barn fra mange nasjoner og kulturer i den. Det er innholdet i barnehagen, og i hvilken grad brukerne legger premissene for dette, som er avgjørende for om barnehagen reelt sett er flerkulturelle, var hennes budskap.

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD