FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Nepal >  Fattigdom berører oss

Fattigdom berører oss

En førskolelærer, en lærer og en FORUT-partner var de heldige vinnerne av en studietur til Nepal. Møtet med fattigdommen gjorde et uutslettelig inntrykk.
08.12.2009
Ellen Bjølseth

Nepal er et fattig land som sliter med å komme på fote etter flere år med indre strid og borgerkrig. Hovedstaden Katmandu har trukket til seg mange mennesker som tror at livet kan bli bedre her enn i elendige kår på landsbygda. De færreste opplever å få det stort bedre. Katmandu gir derfor et fattigslig inntrykk med små, elendige hus, søppel i store mengder og slitne, dårlig kledde mennesker.

Det nytter
1.	Alice Jenssen (til venstre) og Britt Steen hadde med seg gaver til Dalbir og Omis og hele barnehjemmet.
1. Alice Jenssen (til venstre) og Britt Steen hadde med seg gaver til Dalbir og Omis og hele barnehjemmet.
Men det finnes håp. Organisasjoner som CWIN arbeider utrettelig med å løse påtrengende problemer, både strukturelle og på grasrotnivå. – Jeg har sett at hjelpearbeid nytter og kan med hånden på hjertet si at pengene blir brukt ordentlig, sier Alice Jenssen, rektor ved Tverlandet skole i Leirfjord, Nordland. Sammen med styrer Britt Steen i Maurtuva barnehage, Bø i Telemark, og FORUT-partner Kari Hals fra Gjøvik fikk hun være med på en rundtur til CWINs mange prosjekter i Katmandu.
 
Møte med Omis
Et høydepunkt på turen var møtet med Omis og bestevennen Dalbir, de to guttene som er hovedpersoner i årets barneaksjon ”Omis får nye venner”. Både Britt og Alice hadde gjennomført aksjonen i henholdsvis barnehagen og skolen, og det var stort å få med seg bilder hjem av seg selv sammen med de to guttene.
 
Sterke jenter
2.	Kari Hals lytter intenst til det den unge jenta som forteller sin historie.
2. Kari Hals lytter intenst til det den unge jenta som forteller sin historie.
Det var også spennende å få anledning til å snakke direkte (om enn via tolk) med mange av de barna som deltakerne møtte, kanskje spesielt de unge jentene som orket å ha et håpefullt syn på fremtiden, selv om de slet med en svært tung og traumatisk fortid. De hadde dannet en ungdomsklubb for unge jenter som lærer opp yngre jenter til å ta vare på seg selv. - Det kunne være vanskelig å holde tårene tilbake mange ganger, men overalt blir en slått av den styrken og optimismen som lyste av dem, særlig de eldste, mente Kari Hals. 
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD