FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

1/2003 >  En dag i Arsa og Melats liv

En dag i Arsa og Melats liv

Somaliske Arsa og etiopiske Melat er to av de 24 enslige ungdommene som bor på asylmottaket på Furnes i Ringsaker. Begge jentene har denne vinteren sett snø for første gang. Selv om bakgrunnen deres er forskjellig har de nå et skjebnefellesskap.
27.03.2003
Arsa og Melat: – Jeg vil gå på universitetet og bli doktor, og så vil jeg finne mamma, sier 17 år gamle Arsa (t.h.) fra Somalia, her sammen med Melat fra Etiopia.
Klokken nærmer seg halv åtte når nattevakten på avdelingen går sin vekkerunde. Fem over åtte står 16 ungdommer og venter på bussen til Brumunddal, der skolen ligger. I dag fyller Arsa sytten år, og lærer Bernt Wold henter gitaren for å akkompagnere til «Happy Birthday». – I Somalia er det ikke så spesielt å fylle år, men i Norge gjør dere så mye ut av det, sier Arsa. Arsa er flink på skolen. Hun kan engelsk, etiopisk og somalisk, og da synes hun ikke det er så vanskelig å lære norsk. Hun var på Valstad i Asker før hun kom til Furnes. Nærheten til Oslo savner hun, og derfor reiser hun dit i helgene.

Melat sitter ved siden av Arsa på skolen. Hun er dyktig, tidvis litt beskjeden, men har et utrolig glimt i øyet. Melat har sine eiendeler på det 12 kvadratmeter store rommet hun deler med to andre. På fritiden blir det mye TV-titting,TV-spill eller surfing på internettkaféen i tredje etasje på mottaket. Fremtidsdrømmen er å få jobbe med computere i nettverk. I helga er det planer om å besøke et asylmottak i Gausdal.


Kilde: Jan Rune Bakkelund og Ole Johan Storsve (foto), Ringsaker Blad
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD