FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka Sri Lanka etnisk konflikt Sri Lanka Tsunami Sri Lanka Inparuddy India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sri Lanka >  Effektivt nødhjelpsarbeid

Effektivt nødhjelpsarbeid

I nødhjelps-arbeidet som nå pågår i Vavuniya-området drar FORUT nytte av sin lange erfaring, god landkunnskap og gode nettverk i Sri Lanka og framstår som en av de aller mest effektive i innsatsen for flyktningene.
15.05.2009
Ellen Bjølseth

Matutdeling i Vanni
Under ledelse av nødhjelpskoordinator Arne Bangstad sørger et velsmurt organisasjonsapparat for mat, vann og annet nødvendig i noen av flyktningleirene. Hver dag tilbereder og leverer FORUT tre måltider til 20 000 mennesker, hvilket vil si 60 000 måltider pr dag. Basismaten kommer fra Verdens matvareprogram, men FORUT sørger i tillegg for friske grønnsaker, egg, tørrfisk og olje. Etter hvert vil folk i leirene lage mat selv, og vi bygger provisoriske kjøkkener til dette bruk. Dessuten frakter FORUT inn 72 000 liter vann pr dag og deler ut nødhjelpspakker med kokekar, sanitærutstyr, sovematter osv.

Omsorg for barn
Det gjøres en formidabel innsats for å gi barn noe annet å tenke på enn krig, flukt og elendighet. Flere titalls frivillige har meldt seg til tjeneste via FORUT og fått adgang til leirene, der de får i gang lek, spill og andre aktiviteter. FORUT har satt opp noen enkle bygg som fungerer som barnehage. Slik situasjonen er nå, med utslitte foreldre, er det utrolig viktig å gi barna en opplevelse av trygghet og frihet gjennom lek og samvær med andre barn.
 
FORUT er i likhet med andre organisasjoner en del av den koordinerte innsatsen, men utmerker seg ved å levere det som er avtalt til rett tid. Dersom vi får tildelt oppgaven å levere mat til en bestemt avdeling av en leir, starter utdeling allerede neste dag. Blir vi bedt om å kjøre inn vann, går det bare få timer før oppgaven er utført. Slik sett ser det ut til at FORUT er en av de aller mest effektive organisasjonene som opererer i leirene.
 
Ny bevilgning fra UD
I går kom det melding fra Utenriksdepartementet at det er bevilget 5,5 millioner kroner til FORUTs nødhjelpsarbeid i tillegg til tre millioner som allerede er tildelt. I tillegg er det samlet inn 330 000 kroner, og samlet betyr dette at innsatsen kan intensiveres i tiden som kommer.   
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD