FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2009 >  FORUT en av ”vinnerne” i Norad-tildelingen

FORUT en av ”vinnerne” i Norad-tildelingen

Norad deler i år ut nesten 1,3 milliarder kroner til bistandsarbeid via norske organisasjoner. FORUT har fått økt sin andel fra 26,5 til 30 millioner kroner – en følge av gode resultater.
03.04.2009
Ellen Bjølseth

 

Etter den svært positive organisasjonsgjennomgangen av FORUT i 2008, steg håpet om økt støttebeløp fra Norad. De friske midlene gir mulighet for nyansettelser. Dette er sårt tiltrengt i prosjektavdelingen, som er bemanningsmessig beskjeden i forhold til virksomheten.
 
– Det viktigste kriteriet for tildeling er dokumenterte resultater og prioriterte områder. Noen organisasjoner har vi gitt mer enn planlagt fordi de har vært dyktige, sier avdelingsdirektør Terje Vigtel hos Norad til bladet Bistandsaktuelt.
 
- Dette er gledelig, fordi vi nå kan gi alle samarbeidspartnerne våre en økning i tilskuddet, sier FORUTs generalsekretær Morten Lønstad. – Vårt spesialprogram ”Rusgifter og utvikling” får mest, blant annet fordi vi øker potten til Malawi, men gode partnere i India og Nepal vil også få mer å bruke til utviklingsarbeidet sitt.
 
FORUT er valgt ut av Norad til å prøve ut en ny form for støtteordning, der den gamle rammeavtalen erstattes av en kjernestøtte, som gir litt større handlingsfrihet i fordeling og eventuelt en omfordeling av midlene. Det innebærer blant annet en omlegging av virksomheten, som nå er delt inn i fire programområder: 1. Rusgifter og utvikling; 2. Krisehåndtering og rehabilitering; 3. Kvinner og likestilling og 4. Barnerettigheter.
 
Den største ”vinneren” i årets Norad-tildeling er likevel Verdens naturfond (WWF-Norge), som får 12,5 millioner mer enn i fjor. Se også hva Bistandsaktuelt skriver om saken.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD