FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2010 >  Chapati eller lompe?
Indisk partner besøker Gjøvik

Chapati eller lompe?

P. Lakshapathy fra APSA, Bangalore, var på gjenvisitt hos lefse- og lompebaker Ragnar Enger denne uken. For et par år siden var Enger i Bangalore og fikk testet chapatideigen før steking.
02.11.2010
Ellen Bjølseth

F.v. Ragnar Enger, Lakshapathy, Morten Lønstad
F.v. Ragnar Enger, Lakshapathy, Morten Lønstad
FORUT har for tiden besøk av sin gode samarbeidspartner P. Lakshapathy fra organisasjonen APSA (Association for Promoting Social Action) i Bangalore, India. Under besøket skal han blant annet være foreleser på et seminar i Oslo om organisasjonslæring og på et enkelt arrangement i FORUTs lokaler på Gjøvik, der han vil fortelle om APSAs virksomhet.

Lakshapathy benyttet anledningen til en gjenvisitt hos Ragnar Enger, som produserer Gjøvik-lompa og Gjøvik-lefsa i fabrikken like utenfor Gjøvik. Engers lefsebakeri er sponsor for FORUT, og under et besøk hos APSA i 2008 kastes Enger seg begeistret ut i chapatibakingen på barnesenteret Nammane.

Ragnar Enger baker chapati hos APSA i Bangalore
Ragnar Enger baker chapati hos APSA i Bangalore
Engers lefsebakeri er i ferd med å flytte produksjonen over i nye lokaler, men en maskin var likevel i full sving da Lakshapathy besøkte fabrikken sammen med generalsekretær Morten Lønstad. Det ble et interessant møte med en enkel, men toppmoderne og effektiv produksjonsbedrift, og nybakte, lunkne lefser med smør og gudbrandsdalsost gikk ned på høykant til kaffen etterpå.

Les mer om APSA her og om Engers lefsebakeri her.

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD