FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004 2003 Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Nyheter > 2010 >  Blodig valgkamp

Blodig valgkamp

Gjenoppbyggingsarbeidet blir en utfordring.
Gjenoppbyggingsarbeidet blir en utfordring.
Presidentvalgkampen i Sri Lanka, som nå går inn i sin siste fase før valget 27. januar, har blitt en svært voldelig affære.
22.01.2010

Nærmere 800 tilfeller av valgrelatert vold var registrert pr 21. januar, og over godt over halvparten av dem blir karakterisert som alvorlige. I mer enn hundre voldsepisoder har det blitt brukt våpen, og fire mennesker har blitt drept så langt. Tre av disse er tilhengere av en av kandidatene, og har blitt drept enten mens de har vært på vei til valgmøter eller mens de har drevet valgkamp for sin kandidat. En ble drept da en håndgranat ble kastet inn i boligen til minister Jayarathna Herath i Kurunegala. I dag tidlig ble det rapportert om nok et granatangrep mot en politiker, denne gangen en opposisjonspolitiker. Ingen ble drept, men både huset og bilen til ministeren fikk store skader. I går appellerte generalsekretærene i de to største partiene Sri Lanka Freedom Party (SLFP) som er presidentens parti, og United National Party (UNP), som er det største opposisjonspartiet, sine tilhengere om å avstå fra bruk av vold. Det spørs om det hjelper, for de fleste her i Sri Lanka frykter snarere at volden vil tilta og at de alvorligste hendelsene kanskje vil finne sted dagen etter valget. Politiet har nå krevd at alle valgkampkontorer skal stenges ved midnatt den 24. januar, det vil si søndag kveld. Mange av disse kontorene har vært utsatt for hærverk. Det fins 9294 slike valgkampkontorer i Sri Lanka, de fleste (mer enn 6000) tilhører regjeringskoalisjonen. Politiet har truet med at de vil stenge de kontorene som ikke etterfølger ordren. Stemmetellingen og valgresultatet vil ikke bli fulgt direkte på TV og i radio. Valgsekretariatet har nå vedtatt at valgresultatet vil bli proklamert tidlig morgen dagen etter valget.

dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD