FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka Sri Lanka etnisk konflikt Sri Lanka Tsunami Sri Lanka Inparuddy India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sri Lanka >  Bekymring for den humanitære situasjonen i Sri Lanka
Fellesuttalelse fra de nordiske utenriksministrene

Bekymring for den humanitære situasjonen i Sri Lanka

Etter et møte i Oslo 9. februar mellom de nordiske utenriksministrene, offentliggjorde de fem statsrådene en felles uttalelse om situasjonen i Sri Lanka:
10.02.2009

 

De nordiske utenriksministrene støtter erklæringen fra giverlandsgruppen for Sri Lanka (Norge, EU, Japan og USA) 3. februar 2009 om situasjonen i landet.

Ministrene uttrykker alvorlig bekymring for den humanitære krisen som nå pågår i Sri Lanka, hvor opp til en kvart million mennesker er fanget i ildlinjen med uakseptable, sivile tap. De gjentar sin oppfordring til LTTE og regjeringen på Sri Lanka om å respektere internasjonal, humanitær lovgivning.

En midlertidig våpenhvile trengs raskt slik at syke og sårede kan evakueres og humanitær hjelp slippe til i konfliktområdet. Viktige humanitære prinsipper må respekteres.

Sivile må tillates å forlate konfliktsonen, humanitær hjelp må tillates overfor befolkningen som nå har et prekært behov, og helsepersonell må garanteres sikkerhet, inkludert de som representerer Røde Kors og FN. Det er avgjørende at de som kommer ut fra konfliktsonen blir behandlet i samsvar med internasjonale standarder og at FN og Røde Kors får en sentral rolle i å motta dem.

De nordiske ministrene oppfordrer også partene i konflikten til å ta umiddelbare skritt for å hindre menneskelig lidelse og sikre en inkluderende dialog for å komme til enighet om et politisk forlik, slik at varig fred og forsoning kan oppnås.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD