FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

3/2005 >  Avtale inngått på Sri Lanka

Avtale inngått på Sri Lanka

For første gang har presidenten på Sri Lanka og LTTE undertegnet en samarbeidsavtale. Avtalen gjelder fordeling av midler til gjenoppbygging etter flodbølgekatastrofen. FORUTs Arne Follerås uttrykker glede over avtalen.
24.06.2005
Ellen Bjølseth
Gjenoppbyggingen har ikke kommet skikkelig i gang i nord- og østområdene av Sri Lanka, men den nye avtalen sikrer nå en god fordeling av midlene som er strømmet inn.
: Arne Follerås er glad for avtalen
Arne Follerås er FORUTs prosjektleder i Vanni, som ligger sør for Jaffna-halvøya, og han gleder seg til at rehabiliteringsarbeidet og gjenoppbyggingen nå skal skyte fart. Avtalen er også viktig for fredsprosessen, som har stått i stampe i to år.

Det marxistiske JVP-partiet trakk seg nylig fra regjeringssamarbeidet i protest mot avtalen, som de mener er første skritt på veien mot en egen tamil-stat. Sammen med ytterliggående buddhistiske munker har de vært med på hissige demonstrasjoner.

Det er likevel grunn til å tro at det går rette veien nå. Statssekretær Vidar Helgesen uttaler til NRK at den srilankiske regjeringen har ryggdekning for avtalen i og med at de største partiene stiller seg bak den.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD