FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka Sri Lanka etnisk konflikt Sri Lanka Tsunami Sri Lanka Inparuddy India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sri Lanka >  Arbeid i flyktningleirer
Sri Lanka

Arbeid i flyktningleirer

Arbeidet med å opprette og drive flyktningleirer for sivilbefolkningen fra krigsområdene nord i Sri Lanka er i gang. FORUT deltar med spesielt tildelte oppgaver, blant annet levering av drikkevann.
11.03.2009
Ellen Bjølseth

Leirene er plassert i området rundt byen Vavuniya, som i mange år har vært den nordligste administrasjonsbyen for myndighetene, der den ligger sør for Vanni-distriktet som lenge har vært LTTE-kontrollert. I Cheddikulam, sørvest for Vavuniya, har FORUT ansvaret for ferskvannsforsyningen i leiren. Det er satt opp fire vanntanker på tusen liter hver, og her kan de 80 familiene i denne leiren hente vann. Vanlig standard for slike nødssituasjoner er 15 liter drikkevann per person i døgnet. Bygging av latriner er også en del av FORUTs oppgaver.

Lokalbefolkningen som bor i området rundt Vavuniya blir selvsagt berørt av tilstrømningen av flyktninger. FORUT samarbeider med lokale organisasjoner, blant annet et ”bygdekvinnelag” (Rural Women Forum – RWF), som bistår 12 landsbyer med 500 familier med blant annet kurs for kvinner, leksehjelp for barn, mikrofinansordninger og støtte til næringsvirksomhet og sysselsetting. Dessuten lager de mat til ca 2300 internflyktninger som er innkvartert i og rundt en skole.

 

Flyktningleirer
Stedlig representant Ranveig Tveitnes besøker RWF
Stedlig representant Ranveig Tveitnes besøker RWF
Feltkjøkkenet er av det enkle slaget.
Feltkjøkkenet er av det enkle slaget.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD