FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka Sri Lanka etnisk konflikt Sri Lanka Tsunami Sri Lanka Inparuddy India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sri Lanka >  Alarm!

Alarm!

- Menneskene som kommer nå er i VELDIG dårlig forfatning. De ser ut som om de er 90 år alle sammen, sier FORUTs stedlige representant på Sri Lanka, Ranveig Tveitnes. Hun snakker om flyktningene fra krigsområdene i nordøst.
21.04.2009
Ellen Bjølseth

Internflyktninger
Internflyktninger
De rømmer fra en fatal krise til en ny fatal krise. Humanitære organisasjoner har lenge sett at denne krisen har vært under oppseiling. Mottaksapparatet er på ingen måter i stand til å ivareta de titusener av internflyktninger som nå strømmer ut av krigssonen. Kapasiteten er sprengt allerede før de nye flyktningene kommer til områdene rundt Vavuniya by, der det er opprettet noen få leirer.

 - Det er ikke mulig å ta seg av dem på en god måte, sier nødhjelpskoordinator Arne Bangstad fra sitt kontor i Vavuniya. Han har vært i Vavuniya-området i en måneds tid, men har erfaring fra tidligere opphold i Sri Lanka og kjenner forholdene godt.
 
Krigsofrene har vært på flukt i månedsvis. Etter hvert som regjeringsstyrkene har rykket fram, har området der sivilbefolkningen oppholdt seg krympet dag for dag. De siste ukene har vært prekære med mangel på det meste av livsnødvendigheter. Samtidig har de havnet i kryssild mellom de stridende partene i et landskap der det nesten ikke er mulig å finne skjul. Dødstallene er usikre, men det er snakk om flere tusen. Enda flere er såret eller syke.
 
FORUT er til stede med mannskap og gode lokalkunnskaper, men kan hjelpe mange flere dersom det kommer inn friske midler. Innsatsen omfatter montering av vanntanker, bygging av latriner, rydding av land og oppsetting av telt eller brakker, utdeling av klær, kjøkkenpakker, vaskeartikler og matrasjoner. Dessuten gis det psykososial hjelp til barn.
 
FORUT sliter med små ressurser og har igangsatt en innsamlingsaksjon for å skaffe midler til større innsats.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD