FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Sri Lanka Sri Lanka etnisk konflikt Sri Lanka Tsunami Sri Lanka Inparuddy India Nepal Sierra Leone Malawi Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Home > Prosjektland > Sri Lanka >  330 000 kroner til nødhjelpsarbeidet
Sri Lanka

330 000 kroner til nødhjelpsarbeidet

FORUTs spontanaksjon til internflyktningene nord i Sri Lanka har hittil gitt 330 000 kroner. Pengene bidrar til livsviktig hjelp som telt, mat og vann.
13.05.2009
Ellen Bjølseth

Da demningen brast i krigsområdet nord i Sri Lanka og over hundre tusen mennesker strømmet ut av kriseområdet, kunne humanitære organisasjoner endelig få gitt sårt tiltrengt hjelp til flyktningene. Utmagrede, medtatte og sterkt traumatiserte ble de tatt imot av regjeringssoldater, sjekket og sluset videre til leirene som er opprettet rundt byen Vavuniya. Her fikk FORUT og andre organisasjoner slippe til med helt nødvendig, livreddende innsats.

ALARM

FORUT manglet på det tidspunkt penger og satte i gang en enkel aksjon kalt ALARM for å få midler til innkjøp av nødhjelpsutstyr. Mannskapet hadde vi allerede, og i løpet av få dager kom det inn nok penger til at arbeidet for alvor kunne komme i gang. Utenriksdepartementet har i mellomtiden overført tre millioner kroner til nødhjelpsarbeidet, og har innvilget ytterligere fem millioner kroner.
 
Nå går arbeidet greit. Hjelpeorganisasjonene har delt oppgavene seg imellom, både geografisk og i type assistanse. FORUT har i løpet av en snau uke satt opp nesten 500 telt, har fullført ni toaletter og er nesten ferdig med 20 til. Nesten 1000 familier har mottatt pakker med kokekar, hygieniske artikler med mer, og tilleggsernæring er utdelt til barn under fem år, gravide og ammende kvinner. Myndighetene sørger for basisrasjoner.
 

FORUT-flyktninger

Blant internflyktningene befinner det seg også 24 FORUT-ansatte med tilhørighet i Vanni-området. De fikk ikke forlate området da de humanitære organisasjonene måtte trekke seg ut i fjor høst. Slik ble de selv flyktninger da sivilbefolkningen ble drevet østover under krigshandlingene. Inntil videre får de ikke lov til å bevege seg utenfor flyktningleirene, men likevel gjør de en god innsats innenfor gjerdene ved å aktivisere barn og gi dem psykososial hjelp.
 

Fortsatt stor nød

Til tross for at arbeidet i flyktningleirene er kommet i gang, er nøden fortsatt ufattelig stor. Disse menneskene er ribbet for alt. De står på bar bakke, er underernærte, slitne, syke og de fleste har mistet noen av sine kjære. Barn er kommet bort fra foreldrene, familier er splittet, fremtiden er uviss. De som ennå er innesperret i krigsområdet, har det enda verre. Som humanitær organisasjon står vi overfor formidable oppgaver. Sorgen og savnet tilhører sivilbefolkningen, men vi kan bistå med livsviktig hjelp og kanskje gjøre tilværelsen litt enklere for dem.
 

Strekk ut en hjelpende hånd!

Fortsatt innsats krever nye ressurser. All hjelp mottas med takk. Gi ditt bidrag ved å klikke på alarm-knappen øverst til høyre eller send det til konto nr. 7220.05.36003.
dot

Neste artikkel:

Forrige artikkel:

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD