FORUT logo
Om FORUTPolicyKontaktPresseNyheter som RSS
Hjem Stilling ledig Nyheter Prosjektland Temaer Kampanjer FORUTs barneaksjon Indrani Bakgrunnsstoff Bilder Fortellinger Spill, oppgaver, oppskrifter Fra barnehager og skoler Skoleløpet Kampanjenyheter Støtt FORUT FORUT-partner FORUT prosjektpartner FORUT-nytt/Publikasjoner English Nettbutikk Lenker

Share this:

30 millioner til flodbølgeofrene i Sri Lanka

I Norges ambassade i Colombo, Sri Lanka, ble det fredag undertegnet en avtale som gir FORUT 15 millioner kroner i støtte fra Utenriksdepartementet til arbeidet med gjenoppbygging etter flodbølgekatastrofen på Sri Lanka. Svenske myndigheter har dessuten gitt tilsagn om 45 millioner kroner over tre år til det samme formålet. - Vi er svært godt fornøyd med at svenske myndigheter tenker langsiktig, sier generalsekretær i FORUT, Morten Lønstad.
FORUT har siden annen juledag vært aktiv med nødhjelp i Sri Lanka og sendte i februar inn søknad til UD om støtte til en mer langsiktig gjenoppbyggingsplan som dekker tre år. Beslutningen om tilsagn ble tatt rett før påske, og FORUTs stedlige representant i Sri Lanka, Paul Henrik Kielland, kunne fredag signere avtalen med ambassadør Hans Brattskar.

FORUT Sri Lanka drives i samarbeid med FORUTs svenske søsterorganisasjonen IOGT-NTO. Det er spesielt positivt at svenske myndigheter gir 15 millioner svenske kroner i året både for 2005, 2006 og 2007. – Både norske og svenske myndigheter har vektlagt behovet for langsiktig tenkning i gjenoppbyggingsarbeidet, og det er svært gledelig at svenskene tar dette på alvor og gir oss muligheten til å planlegge for mer enn ett år om gangen, sier Lønstad.

Hverken norske eller svenske myndigheter har vært villige til å finansiere den delen av planen som dreier seg om et samarbeid med NTNU for å kvalitetssikre gjenoppbyggingsarbeidet, bygge lokal kompetanse på Sri Lanka og utveksle erfaringer med andre bistandsaktører. Dette skjer på tross av at de samme myndighetene har gitt kraftige signaler til de frivillige organisasjonene om hvor viktig dette er. – Vi er helt enige med myndighetene om at dette er viktig og har derfor valgt å finansiere denne delen av arbeidet med egne midler, konstaterer Lønstad.

Les mer om NTNU-samarbeidet her: Vi må ikke gjenta feilene fra Bosnia i Sri Lanka!

Innsamlingskontrollen

FORUT, Solidaritetsaksjon for utvikling
Boks 300, 2803 Gjøvik, Tlf: 611 87400, Fax: 611 87401, E-post: forut@forut.no
FORUTs kontonr: 7220.05.36348

Dette nettstedet er muliggjort med støtte fra NORAD